Ontwerp.

Hoe ontwerp ik mijn eigen cadeaukaart?

Dat kan in de speciale editor. Hier kun je zelf een ontwerp samenstellen óf je eigen drukwerkbestand uploaden.

Hoe vaak kan ik het ontwerp van mijn cadeaukaart aanpassen?

Zo vaak als je wilt. Ideaal als je een speciaal ontwerp wilt maken voor bijvoorbeeld Moederdag, Secretaresse-dag of een andere speciale gelegenheid.

Hoe is de kwaliteit van de papieren cadeaukaart?

De cadeaukaart is stevig, opvallend en niet voor niets gedrukt op A5-formaat.

Is het mogelijk voor mijn klant om een persoonlijk bericht op de cadeaukaart te zetten?

Ja dat kan. Tijdens het bestellen kan de consument hiervoor kiezen. Wij drukken dan het persoonlijke bericht op de cadeaukaart. De kosten hiervoor zijn 0,95 euro en worden betaald door de consument.

Waarde.

Hoe controleer ik het bedrag op de cadeaukaart?

Elke verkochte cadeaukaart wordt voorzien van een unieke code. Wanneer je de cadeaukaart inneemt, verzilver je de code in het dashboard óf met de handige Gifty-app. Zo zie je precies welke cadeaukaart door wie en wanneer is ingenomen en kan elke cadeaukaart slechts 1x worden verzilverd. Onze app is beschikbaar voor IOS en Android. Je kunt de code ook ingeven via het dashboard om een cadeaukaart te controleren. In je transacties zie je een overzicht van alle verkochte cadeaukaarten en welke al zijn verzilverd.

Kan een klant zelf het standaardbedrag van de cadeaukaart aanpassen?

Ja, dat kan. De consument kiest bij aankoop zelf het bedrag van de cadeaukaart. Bekijk hier een voorbeeld van.

Kan ik ook arrangementen/producten i.p.v. bedragen aanbieden?

Dat kan zeker! In het dashboard voeg je je arrangementen en/of producten toe. Deze worden dan automatisch in de bestelmodule getoond en op de cadeaukaart gedrukt. Je kunt zelf kiezen of je ook de waarde op de kaart wilt vermelden, of deze juist achterwege wilt laten.

Hoe kan een consument het saldo controleren op de cadeaukaart?

Via onze saldochecker kan iedereen het actuele saldo op de cadeaukaart inzien met de code.

Ik wil graag een extra tegoed geven als iemand een cadeaukaart koopt. Hoe doe ik dit?

Je kunt hiervoor een arrangement aanmaken op de pagina arrangementen. Bij ‘Titel’ voer je de waarde van de cadeaukaart (bijvoorbeeld 50 euro) en bij ‘Prijs’ het bedrag dat de klant betaalt (bijvoorbeeld 40 euro).

Hoe lang is de cadeaukaart geldig?

Het verlopen van cadeaukaarten is een grote frustratie bij consumenten en daarmee slechte reclame voor jouw zaak. De cadeaukaart is daarom onbeperkt geldig. Hiermee vergroot je de kans dat de cadeaukaart daadwerkelijk ingeleverd wordt, nieuwe klanten naar jouw zaak trekt en je extra omzet maakt.

Financieel.

Hoe verifieer ik mijn account?

Om zeker te weten dat we je kunnen uitbetalen, is het belangrijk dat al je gegevens zijn ingevuld op de pagina organisatiegegevens. Let op: om uitbetaald te kunnen worden, is het verplicht om alle belanghebbenden binnen jouw organisatie op te geven. Lukt het niet direct? Geen zorgen. Het geld staat veilig op je te wachten totdat je geverifieerd bent.

Hoe krijg ik uitbetaald als een cadeaukaart wordt verkocht?

Zodra er een cadeaukaart verkocht wordt, ontvang je automatisch een e-mail. Ook zijn al je verkochte cadeaukaarten te bekijken in transacties. De maandelijkse uitbetaling vindt plaats over de periode van de 20e tot de 20e van de maand met 1 maand vertraging. Het totaalbedrag ontvang je rond de 26ste van de “volgende” maand op je rekening wanneer je account volledig geverifieerd is. Hiervoor moeten alle gegevens zijn ingevuld in je dashboard. Voorbeeld: cadeaukaarten die tussen 20 mei en 20 juni worden verkocht, ontvang je rond 26 juni op je rekening.

Is de cadeaukaart inclusief btw?

Dit verschilt sinds 1 januari 2019 per onderneming en hangt af van of je 1 óf 2 btw-tarieven hanteert binnen jouw zaak.
  • Wanneer je slechts met 1 btw-tarief werkt, zijn jouw verkochte cadeaukaarten bij verkoop inclusief btw. Bijvoorbeeld een kledingzaak waarbij alle producten belast zijn met 21% btw. Bij het afrekenen met een cadeaukaart, staat op de kassabon enkel de btw vermeld over het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Dit omdat over het gedeelte van de cadeaukaart reeds btw is betaald bij de aankoop van de cadeaukaart. Elke verkochte cadeaukaart wordt in dit geval direct gezien als omzet. Over de online verkochte cadeaukaarten draag je in dit geval zelf de BTW af.
  • Wanneer je met 2 btw-tarieven werkt, is jouw cadeaukaart uitgesloten van btw omdat bij aankoop nog niet duidelijk is of deze wordt verzilverd voor producten of diensten met een hoog of laag btw-tarief, zoals bijvoorbeeld in een restaurant. In dit geval staat op de kassabon de btw over de totale rekening en wordt het bedrag van de cadeaukaart in mindering gebracht op het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Hierdoor wordt de cadeaukaart niet gezien als omzet, maar als waarde document en komt bij verkoop op een tussenrekening tot het moment dat deze wordt verzilverd.

Waar kan ik zien hoeveel cadeaukaarten ik heb verkocht?

Elke keer als er een cadeaukaart verkocht is, ontvang je een e-mail. In het dashboard zie je bij transacties het overzicht van al je cadeaukaarten.

Kan ik zien wie bij mij een cadeaukaart heeft gekocht?

Dit is niet mogelijk. Juridisch gezien koopt de consument de cadeaukaart bij Gifty en betalen wij deze aan je uit. I.v.m. de privacywet (AVG) mogen wij deze gegevens niet doorgeven.

Kan de cadeaukaart gekoppeld worden aan mijn kassasysteem?

Ja dat kan. Middels onze API hebben webshops en reserverings- en kassasystemen toegang tot ons systeem. Bekijk hier onze API-documentatie.

Hoe betaal ik aan Gifty?

Voor de cadeaukaarten die je in je zaak verkoopt ontvang je van ons een factuur per e-mail. Voor de cadeaukaarten die je online verkoopt, houden wij per cadeaukaart 2,50 euro in op je uitbetaling + 0,29 euro per transactie. Let op: dit geldt niet tijdens de actie helpdehoreca.nl.

Zijn de verkochte cadeaukaarten direct omzet?

Dit verschilt sinds 1 januari 2019 per onderneming en hangt af van of je 1 óf 2 btw-tarieven hanteert binnen jouw zaak.
  • Wanneer je met 2 btw-tarieven werkt, (o.a. horeca), wordt de verkoop van jouw cadeaukaart niet als omzet gerekend. Dit omdat jouw cadeaukaart is uitgesloten van btw omdat bij aankoop nog niet duidelijk is of deze wordt verzilverd voor producten of diensten met een hoog of laag btw-tarief, zoals bijvoorbeeld in een restaurant. In dit geval staat op de kassabon de btw over de totale rekening en wordt het bedrag van de cadeaukaart in mindering gebracht op het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Hierdoor wordt de cadeaukaart bij verkoop niet gezien als omzet, maar als waardedocument en komt bij verkoop op een kruispost/tussenrekening tot het moment dat deze wordt verzilverd.
  • Wanneer je slechts met 1 btw-tarief werkt, zijn jouw verkochte cadeaukaarten bij verkoop inclusief btw. Bijvoorbeeld een kledingzaak waarbij alle producten belast zijn met 21% btw. Bij het afrekenen met een cadeaukaart, staat op de kassabon enkel de btw-vermeld over het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Dit omdat over het gedeelte van de cadeaukaart reeds btw is betaald bij de aankoop van de cadeaukaart. Elke verkochte cadeaukaart wordt in dit geval direct gezien als omzet.

Wat kost een fysieke cadeaukaart om in mijn zaak te verkopen?

Een cadeaukaart kost 1,50 euro per stuk. Deze bestel je in sets van 50, 100, 150, 200 of 250. Per verzending rekenen wij eenmalig verzendkosten. Ook kun je verpakkingen in je eigen huisstijl bijbestellen. Kijk hiervoor op onze prijzenpagina.

Fysieke verkoop.

Hoe kan ik de cadeaukaarten ook in mijn zaak verkopen?

Wil je jouw cadeaukaart ook in je zaak verkopen? Dat kan! Je ontvangt van ons een baliedisplay om bij de kassa te presenteren inclusief de eerste fysieke cadeaukaarten in jouw ontwerp. De cadeaukaarten zijn gedrukt op mooie, stevige kaarten op A5-formaat.

Hoe geef ik de fysieke cadeaukaart uit?

Zet een bedrag op de cadeaukaart met de Gifty-app (voor IOS en Android). Je kunt de code ook ingeven via het dashboard. Vermeld het bedrag (of arrangement) ook op de voorkant van de cadeaukaart en reken af met de klant. Je cadeaukaart staat nu ook direct in je transactieoverzicht vermeld.

Kan ik zelf het bedrag van de fysieke cadeaukaart bepalen?

Je kunt elk gewenst bedrag op de cadeaukaart zetten. Ook kun je bijvoorbeeld een ‘lunch voor 2’ of ‘1 uur hot stone massage’ op de cadeaukaart schrijven. In het systeem geef je het bijbehorende bedrag in.

Zitten er cadeau-enveloppen bij?

Gifty levert naast de cadeaukaarten ook cadeauverpakkingen. Je kunt kiezen uit 6 leuke designs of zelfs een verpakking in je eigen huisstijl. Bekijk de prijzenpagina voor de mogelijkheden.

Hoe worden mijn cadeaukaarten aangevuld?

Onder voorraad vul je zelf in of en hoeveel cadeaukaarten je automatisch aangevuld wilt hebben als je cadeaukaarten onder een bepaald minimum komen. Gifty zorgt voor het drukken en het versturen van de cadeaukaarten. Zo heb je altijd jouw cadeaukaarten op voorraad. Je ontvangt een factuur voor de geleverde cadeaukaarten.

Verzilveren/innemen.

Kan de cadeaukaart alleen in mijn zaak worden ingeleverd?

Ja, het is jouw eigen cadeaukaart en deze kan alleen bij jou worden ingeleverd. Tenzij je jouw samenwerkingscode deelt met andere Gifty-accounts.

Kan de cadeaukaart ook gedeeltelijk verzilverd worden?

Ja, dat kan. Bij het scannen/ingeven van de unieke code via de app (voor IOS en Android) of via het dashboard kun je aangeven dat er een restantbedrag op de cadeaukaart blijft staan.

Kan de cadeaukaart ook in mijn webshop ingeleverd worden?

Ja dat kan. Middels onze API hebben webshops en reserverings- en kassasystemen toegang tot ons systeem. Bekijk hier onze API-documentatie. Daarnaast ontwikkelen we momenteel een plugin voor WooCommerce en Magento 2. We verwachten dat deze in juli 2020 gereed zijn.

Bestelmodule.

Hoe ziet de bestelmodule eruit op mijn website?

Je kunt de bestelmodule op verschillende manieren op je website plaatsen.
  1. Met een icoon op je hele website zodat de bestelmodule op elke pagina te openen is: bekijk voorbeeld
  2. Op een specifieke pagina: bekijk voorbeeld
  3. De bestelmodule aanroepen via een knop, foto, tekst of menu-item: bekijk voorbeeld

Hoe plaats ik de bestelmodule op mijn website?

Om Gifty op je website te plaatsen heb je geen technische kennis nodig. Met het plaatsen van één stukje code is Gifty geactiveerd op jouw website. De bestelmodule is hier te vinden. Kom je er niet uit? Vraag je webbouwer om advies.

Ik heb geen website of de Facebook-URL kan ik niet invullen

Je kunt hier gewoon restaurant.nl invullen, deze wordt verder nergens voor gebruikt.

Kan de bestelmodule op een WordPress-website geplaatst worden?

Met de eigen WordPress-plugin van Gifty is het plaatsen van de bestelmodule ‘plug and play’. Bekijk onze WordPress-instructievideo.

Is de bestelmodule ook in het Engels beschikbaar?

De bestelmodule is in het Nederlands en het Engels beschikbaar. De taal wordt bepaald aan de hand van de browserinstellingen van de bezoeker. Staan deze op Nederlands, dan wordt de Nederlandse bestelmodule getoond. Staat de browserinstelling op Engels of een andere taal, dan wordt de Engelse bestelmodule getoond.

Ik heb geen website. Kunnen klanten dan wel bij mij bestellen?

Geen probleem. Naast via helpdehoreca.nl kun je ook wanneer je geen website hebt kun je online je cadeaukaarten verkopen. Bij Gifty krijg je gratis je eigen webpagina (url) waarop klanten jouw cadeaukaart kunnen bestellen. Helemaal in jouw huisstijl. Bekijk hier een voorbeeld. Je kunt je klanten dan eenvoudig naar deze pagina doorverwijzen vanuit je berichten op sociale media en bijvoorbeeld in nieuwsbrieven.

Verzending.

Hoe ontvangt de consument mijn cadeaukaart?

Tijdens het bestellen kan de consument de gewenste verzending kiezen. Direct per e-mail of gedrukt op de deurmat. Voor de echte uitpakkers zijn er verschillende cadeauverpakkingen beschikbaar.

Wat doe ik als de cadeaukaart niet aankomt?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor consumenten.

Kan de cadeaukaart ook besteld worden vanuit België?

Ja, dat kan. Vanuit België kan er betaald worden met Bancontact. Gifty verstuurt de cadeaukaart zowel digitaal als per post naar België.

API.

Heeft Gifty een API?

Gifty beschikt over een API waarmee webshops, kassasystemen of bijvoorbeeld reserveringssystemen met ons kunnen koppelen. Bekijk hier onze API-documentatie.

Geen resultaten..

Staat jouw antwoord er niet tussen? Chat met ons.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Chat met ons

Klanten waar we trots op zijn.

Of het nu gaat om een sterrenzaak of brasserie, een kartbaan of een sauna, een webshop of een reserveringsysteem. We zijn trots op al onze klanten. Ongeacht of ze één of een paar honderd vestigingen hebben.

Je cadeaukaart
goed geregeld met Gifty

Meld je nu
gratis aan.

Liever eerst contact met een van onze medewerkers?