Probeer 60 dagen gratis

Vragen (en antwoorden).

Staat jouw antwoord er niet tussen? Bel ons op 085-0161620, mail naar info@gifty.nl of chat met ons.

Algemeen

Ik verkoop al een cadeaubon in mijn zaak.
Gelukkig maar, dat is hartstikke slim. Met Gifty verkoop je je eigen cadeaubonnen vaker door ze nu ook op je website te verkopen. Wil je altijd realtime een overzicht van al jouw verkochte en ingeleverde cadeaubonnen? Verkoop dan ook de cadeaubonnen in jouw zaak via Gifty. Bovendien ziet elke verkochte cadeaubon (online en in jouw zaak) er dan exact hetzelfde uit. En, je ontvangt automatisch nieuwe cadeaubonnen als ze bijna op zijn. Handig toch?
Hoe start ik met Gifty?
Registreer je via deze pagina. Binnen enkele stappen verkoop je je eigen cadeaubon online, 24 uur per dag aan iedereen. De eerste 60 dagen kost Gifty je helemaal niks.
Ik heb geen webshop, kan ik dan wel gebruikmaken van Gifty?
Jazeker. De bestelmodule van Gifty is namelijk jouw eigen mini-webshop voor jouw cadeaubonnen. Met Gifty verkoop je je eigen cadeaubon binnen enkele stappen op je eigen website.
Hoe weten mijn klanten dat ze onze cadeaubon online kunnen kopen?
Door jouw online cadeaubon voortdurend te promoten. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder op je kassabon, op het krijtbord buiten, met een raamposter bij je deur, via social media, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maandelijks ontvang je tips, tricks en voorbeelden van andere ondernemers ter inspiratie. Wanneer jouw klanten eenmaal bij jou een cadeaubon online hebben gekocht, zullen ze hier vaker gebruik van maken. En… gemak vertelt zich snel door.
Hoe controleer ik het bedrag op de cadeaubon?
Elke verkochte cadeaubon wordt voorzien van een unieke code. Wanneer je de cadeaubon inneemt, verzilver je de code in het dashboard óf met de handige Gifty-app. Zo zie je precies welke bon, door wie en wanneer is ingenomen en kan elke bon slechts 1x worden verzilverd.
Is Gifty veilig?
Gifty is ontwikkeld volgens de allerlaatste technische- en privacystandaarden en wordt continue doorontwikkeld door een team van ervaren specialisten. Wij laten ons systeem periodiek testen door verschillende typen gebruikers en veiligheidsspecialisten om de stabiliteit en betrouwbaarheid te waarborgen.
Wat doe je als de cadeaubon niet aankomt?
Maak hiervan een melding bij Gifty. Dan zorgt Gifty voor het ongeldig maken van de huidige cadeaubon en de verzending van een nieuwe cadeaubon.
Kan ik Gifty gebruiken in Belgie?
In 2019 kan je als Nederlands geregistreerd bedrijf ook jouw cadeaubon leveren aan jouw Belgische klanten. Gifty gaat zich snel uitbreiden naar de Belgische markt. Bij interesse neem contact met ons op.
Kan de cadeaubon ook besteld worden vanuit Belgie?
Vanaf april 2019 kan er betaald worden met Bancontact voor de Belgische markt. Gifty verstuurt de cadeaubon zowel digitaal als per post naar België.

De cadeaubon

Hoe vaak kan ik het ontwerp van mijn cadeaubon aanpassen?
Zo vaak als je wilt. Ideaal als je een speciaal ontwerp wilt maken voor bijvoorbeeld Moederdag, Secretaressedag of een andere speciale gelegenheid.
Hoe ontvangt de consument mijn cadeaubon?
Bij bestelling kan de consument de gewenste verzending kiezen. Direct per e-mail als pdf, of gedrukt op de deurmat. En voor de echte uitpakkers is er ook een cadeauverpakking beschikbaar. De keuze uit cadeauverpakkingen zullen we spoedig uitbreiden.
Hoe lang is de cadeaubon geldig?
Het verlopen van cadeaubonnen is een grote frustratie bij consumenten en daarmee slechte reclame voor jouw zaak. De cadeaubon is daarom onbeperkt geldig. Hiermee vergroot je de kans dat de bon daadwerkelijk ingeleverd wordt, nieuwe klanten naar jouw zaak trekt en extra omzet maakt.
Hoe is de kwaliteit van de papieren cadeaubon?
Jouw cadeaubon is stevig, opvallend en niet voor niets gedrukt op a5-formaat.
Kan ik ook arrangementen/producten ipv bedragen aanbieden?
Zeker! In het dashboard voeg je jouw arrangementen en/of producten toe. Deze worden dan automatisch in de bestelmodule getoond. De ontvanger ziet op de cadeaubon enkel de omschrijving en niet het bedrag.
Gratis cadeaubon uitgeven
Het is mogelijk om een ‘gratis’ cadeaubon uit te geven in het systeem, bijvoorbeeld ten behoeve van promotie of sponsoring.

Verzilveren van de cadeaubon

Hoe kan ik de cadeaubon innemen?
Via het Gifty dashboard kan je eenvoudig de cadeaubon controleren en deactiveren door middel van de unieke code die achterop de cadeaubon vermeld staat. Of scan de code met je smartphone of tablet via de speciale Gifty app. Beschikbaar voor IOS en Android.
Kan de cadeaubon alleen in mijn zaak worden ingeleverd?
Ja, het is jouw eigen cadeaubon en deze kan alleen bij jou worden ingeleverd. Tenzij je jouw samenwerkingscode deelt met andere Gifty accounts.
Kan de cadeaubon ook gedeeltelijk verzilverd worden?
Ja, dat kan. Bij het scannen van de unieke code kan je aangeven dat er een restantbedrag op de cadeaubon blijft staan. Let er wel op dat het bedrag dan niet meer correspondeert met het gedrukte/geschreven bedrag op de fysieke cadeaubon. Wil je de klant een cadeaubon geven met het nieuwe juiste bedrag, dan kan dit ook door de huidige cadeaubon volledig te verzilveren en een nieuwe cadeaubon uit te geven. Klant blij, jij blij! Hij of zij komt namelijk nog een keer terug in jouw zaak.
Gedeeltelijk verzilveren kan vanaf mei 2019.
Kan de cadeaubon ook in mijn webshop ingeleverd worden?
Ja dat kan. Middels onze API hebben webshops, reserverings- en kassasystemen toegang tot ons systeem. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bestelmodule

Hoe ziet de bestelmodule eruit op mijn website?
Je kunt de bestelmodule op verschillende manieren op je website plaatsen.
  1. Met een icoon op je hele website zodat de bestelmodule op elke pagina te openen is. Bekijk voorbeeld
  2. Op een specifieke pagina. Bekijk voorbeeld
  3. De bestelmodule aanroepen via een knop, foto, tekst of menu-item. Bekijk voorbeeld
Hoe plaats ik de bestelmodule op mijn website?
Om Gifty op je website te plaatsen heb je geen technische kennis nodig. Met het plaatsen van één stukje code is Gifty geactiveerd op jouw website. Kom je er niet uit? Geen probleem, jouw webbouwer of Gifty helpt je graag.
Kan de bestelmodule op een WordPress site geplaatst worden?
Met de eigen WordPress plugin van Gifty is het plaatsen van de bestelmodule ‘plug and play’. Bekijk onze WordPress instructievideo.
Is de bestelmodule ook in het Engels?
De bestelmodule is in het Nederlands en het Engels. De taal wordt bepaald aan de hand van de browserinstellingen van de bezoeker. Staan deze op Nederlands, dan wordt de Nederlandse bestelmodule getoond. Staat de browserinstelling op Engels of een andere taal, dan wordt de Engelse bestelmodule getoond.
Ik heb geen website
Geen probleem. Ook wanneer je geen website hebt kun je online je cadeaubonnen verkopen. Bij Gifty krijg je gratis je eigen webpagina (url) waarop klanten jouw cadeaubon kunnen bestellen. Helemaal in jouw huisstijl. Bekijk hier een voorbeeld. Je kunt je klanten dan eenvoudig naar deze pagina doorverwijzen vanuit je berichten op sociale media en bijvoorbeeld in nieuwsbrieven.
Kan ik mijn cadeaubon ook via Facebook verkopen?
Je kunt jouw cadeaubonnen ook via Facebook verkopen met de Gifty-bestelmodule. Echter werkt dit niet optimaal op mobiele apparaten. We adviseren daarom om op Facebook een link naar jouw eigen Gifty pagina (Bekijk hier een voorbeeld.) bij de contactgegevens van je bedrijf te plaatsen. Zo is jouw online cadeaubon ook via Facebook bereikbaar. Wanneer je regelmatig een bericht op Facebook plaatst dat jouw cadeaubon ook online te koop is en naar je eigen Gifty pagina verwijst, zullen jouw volgers steeds gewezen worden op deze extra service.

Financieel

Wat kost Gifty me na 60 dagen?
Gifty levert jou vooral geld op. Nieuwe klanten in je zaak, extra omzet en ook de niet ingeleverde bonnen betalen we aan je uit. Na 60 dagen kies je wat het beste bij jouw zaak past. Je kunt kiezen om te betalen per verkochte bon, een vast bedrag per maand of een combinatie van deze 2. Bekijk hier onze prijzen.
Wanneer ontvang ik mijn geld?
In verband met het “recht van retour” ontvang je aan het eind van elke volgende maand het geld van al je online verkochte bonnen van de maand ervoor. Voorbeeld: In april verkochte cadeaubonnen worden eind mei uitbetaald. Per uitbetaling ontvang je van ons een specificatie voor je eigen administratie.
Wat kost het drukken en verzenden van de cadeaubon?
Wanneer een consument jouw cadeaubon online bestelt en via e-mail als pdf ontvangt, kost dit niets extra. Niet voor jou als ondernemer en niet voor de klant. Een bon van 50 euro kost dan ook echt 50 euro. Wanneer een consument de bon gedrukt op de deurmat wenst te ontvangen, zijn de kosten voor het drukken en verzenden 2,25 euro (incl. btw). Als ondernemer bepaal jij zelf wie deze kosten betaalt. Zo kun je ervoor kiezen dat jij óf de consument deze kosten altijd betaalt, of dat jij deze kosten bij cadeaubonnen boven een bepaald bedrag voor je rekening neemt. Stel dat dit 25 euro is, dan ziet de consument tijdens het bestellen staan dat cadeaubonnen boven 25 euro gratis per post verzonden worden. De 2,25 euro wordt voor deze cadeaubonnen aan jou als ondernemer doorberekend. Als de consument kiest om de cadeaubon ingepakt te laten opsturen, zijn de extra kosten boven de 2,25 euro altijd voor de consument.
Is de cadeaubon inclusief btw?
Dit verschilt sinds 1 januari 2019 per onderneming en hangt af van of je 1 óf 2 BTW-tarieven hanteert binnen jouw zaak.

Wanneer je slechts met 1 BTW-tarief werkt, zijn jouw verkochte cadeaubonnen bij verkoop inclusief BTW. Bijvoorbeeld een kledingzaak waarbij alle producten belast zijn met 21% BTW. Bij het afrekenen met een cadeaubon, staat op de kassabon enkel de BTW-vermeld over het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Dit omdat over het gedeelte van de cadeaubon reeds BTW is betaald bij de aankoop van de cadeaubon. Elke verkochte cadeaubon wordt in dit geval direct gezien als omzet.

Wanneer je met 2 BTW-tarieven werkt, is jouw cadeaubon uitgesloten van BTW omdat bij aankoop nog niet duidelijk is of deze wordt verzilverd voor producten of diensten met een hoog of laag BTW tarief, zoals bijvoorbeeld in een restaurant. In dit geval staat op de kassabon de BTW over de totale rekening en wordt het bedrag van de cadeaubon in mindering gebracht op het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Hierdoor wordt de cadeaubon niet gezien als omzet, maar als waardedocument en komt bij verkoop op een kruispost/tussenrekening tot het moment dat deze wordt verzilverd.
Kan de cadeaubon gekoppeld worden aan mijn kassasysteem?
Ja dat kan. Middels onze API hebben webshops, reserverings- en kassasystemen toegang tot ons systeem. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Hoe betaal ik aan Gifty?
De service-fee houden we in van jouw uitbetalingen. Wanneer je een betaald lidmaatschap hebt, ontvang je hiervan een maandelijkse factuur in jouw mailbox.

Dashboard

Ik heb meerdere vestigingen.
In het dashboard kun je jouw vestigingen beheren. Consumenten zien dan op de cadeaubon waar jouw cadeaubon ingeleverd kan worden. In het transactieoverzicht zie je precies waar welke cadeaubon is ingeleverd.
Medewerkers en hun mogelijkheden.
In het dashboard kun je zoveel medewerkers aanmaken als je wilt. Per medewerker bepaal je wat deze wel (of juist niet) mag doen met Gifty: alleen cadeaubonnen innemen, ook uitgeven of zelfs het ontwerp van de bon aanpassen en de transacties bekijken? Jij bepaalt en ziet exact welke medewerker welke bon heeft uitgegeven en ingenomen. En gaat een medewerker weg, dan verwijder je deze eenvoudig om de toegang tot Gifty te blokkeren.
Ik wil dat mijn cadeaubon ook bij een ander Gifty account ingenomen kan worden.
Dat kan door met elkaar samen te werken. Wissel de samenwerkingscode uit en neem elkaars cadeaubon in. Het systeem houdt precies bij waar welke cadeaubon wordt verkocht en ingenomen.
Ik wil een cadeaubon van andere organisaties met een Gifty account uitgeven.
Dat kan door met elkaar samen te werken. Wissel de samenwerkingscode uit en geef elkaars cadeaubon uit. Het systeem houdt precies bij waar welke cadeaubon wordt verkocht en ingenomen.
Ik heb meerdere vestigingen.
In het dashboard kun je jouw vestigingen beheren. Consumenten zien dan op de cadeaubon waar jouw cadeaubon ingeleverd kan worden. In het transactieoverzicht zie je precies waar welke cadeaubon is ingeleverd en bij de voorraad zie je precies het aantal per vestiging. De kosten per extra vestiging bedraagt 5 euro per maand.

API

Heeft Gifty een API?
Gifty beschikt over een API (koppeling) waarmee je Gifty kunt koppelen aan jouw webshop, kassasysteem of bijvoorbeeld reserveringssysteem. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Cadeaubonnen in jouw zaak verkopen

Hoe werkt het?
Wil je jouw cadeaubon ook in je zaak verkopen? Dat kan! Je ontvangt van ons een baliedisplay om bij de kassa te presenteren inclusief de eerste bonnen in jouw ontwerp. De cadeaubonnen zijn gedrukt op mooie, stevige kaarten op A5 formaat.

Meer informatie
Hoe geef ik de cadeaubon uit?
Zet een bedrag op de cadeaubon met de Gifty app of via het Gifty-dashboard. Vermeld het bedrag (of arrangement) ook op de voorkant van de cadeaubon en reken af met de klant. Je cadeaubon staat nu ook direct in je transactieoverzicht vermeld.
Kan ik zelf het bedrag bepalen?
Je kunt elk gewenst bedrag op de cadeaubon zetten. Ook kun je bijvoorbeeld een “lunch voor 2” of “1 uur hot stone massage” op de bon schrijven. In het systeem geef je het bijbehorende bedrag in.
Ik heb meerdere vestigingen
Door in het dashboard meerdere vestigingen toe te voegen wordt de voorraad per vestiging automatisch bijgehouden. Tevens zie je in het systeem waar welke cadeaubon is uitgegeven en ingeleverd.
Wat kost een cadeaubon?
Tijdens de proefperiode zijn de eerste 50 cadeaubonnen gratis. Daarna betaal je een vast bedrag per bon, afhankelijk van je lidmaatschap.
Zitten er cadeau-enveloppen bij?
Via het dashboard kun je (automatisch) enveloppen bestellen voor jouw cadeaubon.
Hoe worden mijn cadeaubonnen aangevuld?
Onder voorraad vul je zelf in of en hoeveel cadeaubonnen je automatisch aangevuld wilt hebben als je cadeaubonnen onder een bepaald minimum komen. Gifty zorgt voor het drukken en het versturen van de cadeaubonnen. Zo heb je altijd jouw cadeaubonnen op voorraad.
Hoe vaak kan ik mijn ontwerp aanpassen?
Zo vaak je wilt. Leef je maar lekker uit.
Ik heb meerdere vestigingen
Door in het dashboard meerdere vestigingen toe te voegen wordt de voorraad per vestiging automatisch bijgehouden. Tevens zie je in het systeem waar welke cadeaubon is uitgegeven en ingeleverd. De kosten per extra vestiging bedraagt 5 euro per maand.
Hoe worden mijn cadeaubonnen aangevuld?
Onder voorraad vul je in of en hoeveel cadeaubonnen je automatisch aangevuld wilt hebben onder een bepaald minimum. De cadeaubonnen worden binnen 4-5 werkdagen geleverd. Zo heb je altijd cadeaubonnen op voorraad zonder erbij stil te hoeven staan. Handig!
Wat kost Gifty me na 60 dagen?
Gifty levert jou vooral geld op. Nieuwe klanten in je zaak, extra omzet en ook de niet ingeleverde bonnen betalen we aan je uit. Na 60 dagen kies je wat het beste bij jouw zaak past. Je kunt kiezen om te betalen per verkochte bon, een vast bedrag per maand of een combinatie van deze 2. Verkoop de cadeaubon fysiek in meerdere vestigingen voor 5 euro per maand per extra vestiging. Bekijk hier onze prijzen.

Contact

Gifty B.V.
Edisonweg 1
3404 LA IJsselstein
085-0161620
info@gifty.nl
chat met ons.

Elke maand kassa!

Eind van elke maand ontvang je het geld van ál jouw online verkochte cadeaubonnen automatisch op je rekening. Ja, ook van de cadeaubonnen die (nog) niet zijn ingeleverd. Lekker!
Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty Cadeaubon Gifty

60 dagen
gratis uitproberen.

Gifty kost je de eerste 2 maanden hélemaal niks!
Elke verkochte cadeaubon betalen we 100% aan je uit.

Ja, ik wil Gifty gratis proberen
Geen automatische verlenging

Maak een afspraak met Loes
Liever eerst een telefonische demo?
Maak een belafspraak met Loes.
Gifty gebruikt cookies op haar website voor analyse, het verbeteren van gebruiksgemak en het tonen van advertenties op social media. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je akkoord met onze cookieverklaring.