Algemeen.

Ik verkoop al een cadeaukaart in mijn zaak.

Gelukkig maar, dat is hartstikke slim. Met Gifty verkoop je je eigen cadeaukaarten vaker door ze nu ook op je website te verkopen. Wil je altijd realtime een overzicht van al jouw verkochte en ingeleverde cadeaukaarten? Verkoop dan ook de cadeaukaarten in jouw zaak via Gifty. Bovendien ziet elke verkochte cadeaukaart (online en in jouw zaak) er dan exact hetzelfde uit. En, je ontvangt automatisch nieuwe cadeaukaarten als ze bijna op zijn. Handig toch?

Hoe start ik met Gifty?

Registreer je via deze pagina. Binnen enkele stappen verkoop je je eigen cadeaukaart online, 24 uur per dag aan iedereen.

Ik heb geen webshop, kan ik dan wel gebruikmaken van Gifty?

Jazeker. De bestelmodule van Gifty is namelijk jouw eigen mini-webshop voor jouw cadeaukaarten. Met Gifty verkoop je je eigen cadeaukaart binnen enkele stappen op je eigen website.

Hoe weten mijn klanten dat ze onze cadeaukaart online kunnen kopen?

Door jouw online cadeaukaart voortdurend te promoten. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder op je kassabon, op het krijtbord buiten, met een raamposter bij je deur, via social media, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maandelijks ontvang je tips, tricks en voorbeelden van andere ondernemers ter inspiratie. Wanneer jouw klanten eenmaal bij jou een cadeaukaart online hebben gekocht, zullen ze hier vaker gebruik van maken. En: hun vrienden en bekenden komen zo ook in aanraking met het gemak van Gifty.

Hoe controleer ik het bedrag op de cadeaukaart?

Elke verkochte cadeaukaart wordt voorzien van een unieke code. Wanneer je de cadeaukaart inneemt, verzilver je de code in het dashboard óf met de handige Gifty-app. Zo zie je precies welke bon, door wie en wanneer is ingenomen en kan elke bon slechts 1x worden verzilverd.

Is Gifty veilig?

Gifty is ontwikkeld volgens de allerlaatste technische- en privacystandaarden en wordt continue doorontwikkeld door een team van ervaren specialisten. Wij laten ons systeem periodiek testen door verschillende typen gebruikers en veiligheidsspecialisten om de stabiliteit en betrouwbaarheid te waarborgen.

Wat doe je als de cadeaukaart niet aankomt?

Maak hiervan een melding bij Gifty. Dan zorgt Gifty voor het ongeldig maken van de huidige cadeaukaart en de verzending van een nieuwe cadeaukaart.

Kan ik Gifty gebruiken in België?

Als Nederlands geregistreerd bedrijf kan Gifty jouw cadeaukaart ook leveren aan jouw Belgische klanten. Gifty gaat zich snel uitbreiden naar de Belgische markt. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Kan de cadeaukaart ook besteld worden vanuit België?

Vanuit België kan er betaald worden met Bancontact. Gifty verstuurt de cadeaukaart zowel digitaal als per post naar België.

Hoe kan een consument het saldo controleren op de cadeaukaart?

Via onze saldochecker kan iedereen het actuele saldo op de cadeaukaart inzien met de code.

De cadeaukaart.

Hoe vaak kan ik het ontwerp van mijn cadeaukaart aanpassen?

Zo vaak als je wilt. Ideaal als je een speciaal ontwerp wilt maken voor bijvoorbeeld Moederdag, Secretaressedag of een andere speciale gelegenheid.

Hoe ontvangt de consument mijn cadeaukaart?

Tijdens het bestellen kan de consument de gewenste verzending kiezen. Direct per e-mail of gedrukt op de deurmat. Voor de echte uitpakkers zijn er 6 verschillende cadeauverpakkingen beschikbaar.

Hoe lang is de cadeaukaart geldig?

Het verlopen van cadeaukaarten is een grote frustratie bij consumenten en daarmee slechte reclame voor jouw zaak. De cadeaukaart is daarom onbeperkt geldig. Hiermee vergroot je de kans dat de bon daadwerkelijk ingeleverd wordt, nieuwe klanten naar jouw zaak trekt en extra omzet maakt.

Hoe is de kwaliteit van de papieren cadeaukaart?

Jouw cadeaukaart is stevig, opvallend en niet voor niets gedrukt op a5-formaat.

Kan ik ook arrangementen/producten i.p.v. bedragen aanbieden?

Zeker! In het dashboard voeg je je arrangementen en/of producten toe. Deze worden dan automatisch in de bestelmodule getoond en op de cadeaukaart gedrukt. Je kunt zelf kiezen of je ook de waarde op de kaart wilt vermelden, of deze juist achterwege wilt laten.

Gratis cadeaukaart uitgeven.

Het is mogelijk om een ‘gratis’ cadeaukaart uit te geven in het systeem, bijvoorbeeld ten behoeve van promotie of sponsoring.

Persoonlijk bericht op de bon.

Tijdens het bestellen kan de consument kiezen om een persoonlijk bericht op de bon te laten drukken. De kosten hiervoor zijn 0,95 euro en worden betaald door de consument.

Verzilveren/innemen.

Hoe kan ik de cadeaukaart innemen?

Via het Gifty dashboard kan je eenvoudig de cadeaukaart controleren en deactiveren door middel van de unieke code die achterop de cadeaukaart vermeld staat. Of scan de code met je smartphone of tablet via de speciale Gifty app. Beschikbaar voor IOS en Android.

Kan de cadeaukaart alleen in mijn zaak worden ingeleverd?

Ja, het is jouw eigen cadeaukaart en deze kan alleen bij jou worden ingeleverd. Tenzij je jouw samenwerkingscode deelt met andere Gifty accounts.

Kan de cadeaukaart ook gedeeltelijk verzilverd worden?

Ja, dat kan. Bij het scannen/ingeven van de unieke code kan je aangeven dat er een restantbedrag op de cadeaukaart blijft staan.

Kan de cadeaukaart ook in mijn webshop ingeleverd worden?

Ja dat kan. Middels onze API hebben webshops en reserverings- en kassasystemen toegang tot ons systeem. Bekijk hier onze API-documentatie.

Bestelmodule.

Hoe ziet de bestelmodule eruit op mijn website?

Je kunt de bestelmodule op verschillende manieren op je website plaatsen.
  1. Met een icoon op je hele website zodat de bestelmodule op elke pagina te openen is. Bekijk voorbeeld
  2. Op een specifieke pagina. Bekijk voorbeeld
  3. De bestelmodule aanroepen via een knop, foto, tekst of menu-item. Bekijk voorbeeld

Hoe plaats ik de bestelmodule op mijn website?

Om Gifty op je website te plaatsen heb je geen technische kennis nodig. Met het plaatsen van één stukje code is Gifty geactiveerd op jouw website. Kom je er niet uit? Geen probleem, jouw webbouwer of Gifty helpt je graag.

Kan de bestelmodule op een WordPress site geplaatst worden?

Met de eigen WordPress plugin van Gifty is het plaatsen van de bestelmodule ‘plug and play’. Bekijk onze WordPress instructievideo.

Is de bestelmodule ook in het Engels?

De bestelmodule is in het Nederlands en het Engels. De taal wordt bepaald aan de hand van de browserinstellingen van de bezoeker. Staan deze op Nederlands, dan wordt de Nederlandse bestelmodule getoond. Staat de browserinstelling op Engels of een andere taal, dan wordt de Engelse bestelmodule getoond.

Ik heb geen website.

Geen probleem. Ook wanneer je geen website hebt kun je online je cadeaukaarten verkopen. Bij Gifty krijg je gratis je eigen webpagina (url) waarop klanten jouw cadeaukaart kunnen bestellen. Helemaal in jouw huisstijl. Bekijk hier een voorbeeld. Je kunt je klanten dan eenvoudig naar deze pagina doorverwijzen vanuit je berichten op sociale media en bijvoorbeeld in nieuwsbrieven.

Kan ik mijn cadeaukaart ook via Facebook verkopen?

Je kunt jouw cadeaukaarten ook via Facebook verkopen met de Gifty-bestelmodule. Echter werkt dit niet optimaal op mobiele apparaten. We adviseren daarom om op Facebook een link naar jouw eigen Gifty pagina (Bekijk hier een voorbeeld.) bij de contactgegevens van je bedrijf te plaatsen. Zo is jouw online cadeaukaart ook via Facebook bereikbaar. Wanneer je regelmatig een bericht op Facebook plaatst dat jouw cadeaukaart ook online te koop is en naar je eigen Gifty pagina verwijst, zullen jouw volgers steeds gewezen worden op deze extra service.

Financieel.

Wanneer ontvang ik mijn geld?

In verband met het “recht van retour” ontvang je aan het eind van elke volgende maand het geld van al je online verkochte bonnen van de maand ervoor. Voorbeeld: In april verkochte cadeaukaarten worden eind mei uitbetaald. Per uitbetaling ontvang je van ons een specificatie voor je eigen administratie.

Wat kost het drukken en verzenden van de cadeaukaart?

Wanneer een consument jouw cadeaukaart online bestelt en via e-mail als pdf ontvangt, kost dit niets extra. Niet voor jou als ondernemer en niet voor de klant. Een bon van 50 euro kost dan ook echt 50 euro. Wanneer een consument de bon gedrukt op de deurmat wenst te ontvangen, zijn de kosten voor het drukken en verzenden 2,25 euro (incl. btw). Als ondernemer bepaal jij zelf wie deze kosten betaalt. Zo kun je ervoor kiezen dat jij óf de consument deze kosten altijd betaalt, of dat jij deze kosten bij cadeaukaarten boven een bepaald bedrag voor je rekening neemt. Stel dat dit 25 euro is, dan ziet de consument tijdens het bestellen staan dat cadeaukaarten boven 25 euro gratis per post verzonden worden. De 2,25 euro wordt voor deze cadeaukaarten aan jou als ondernemer doorberekend. Als de consument kiest om de cadeaukaart ingepakt te laten opsturen, zijn de extra kosten boven de 2,25 euro altijd voor de consument.

Is de cadeaukaart inclusief btw?

Dit verschilt sinds 1 januari 2019 per onderneming en hangt af van of je 1 óf 2 btw-tarieven hanteert binnen jouw zaak.

Wanneer je slechts met 1 btw-tarief werkt, zijn jouw verkochte cadeaukaarten bij verkoop inclusief btw. Bijvoorbeeld een kledingzaak waarbij alle producten belast zijn met 21% btw. Bij het afrekenen met een cadeaukaart, staat op de kassabon enkel de btw-vermeld over het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Dit omdat over het gedeelte van de cadeaukaart reeds btw is betaald bij de aankoop van de cadeaukaart. Elke verkochte cadeaukaart wordt in dit geval direct gezien als omzet.

Wanneer je met 2 btw-tarieven werkt, is jouw cadeaukaart uitgesloten van btw omdat bij aankoop nog niet duidelijk is of deze wordt verzilverd voor producten of diensten met een hoog of laag btw tarief, zoals bijvoorbeeld in een restaurant. In dit geval staat op de kassabon de btw over de totale rekening en wordt het bedrag van de cadeaukaart in mindering gebracht op het (eventueel) resterende te betalen bedrag. Hierdoor wordt de cadeaukaart niet gezien als omzet, maar als waardedocument en komt bij verkoop op een kruispost/tussenrekening tot het moment dat deze wordt verzilverd.

Kan de cadeaukaart gekoppeld worden aan mijn kassasysteem?

Ja dat kan. Middels onze API hebben webshops en reserverings- en kassasystemen toegang tot ons systeem. Bekijk hier onze API-documentatie.

Hoe betaal ik aan Gifty?

Voor de bonnen die je in je zaak verkoopt ontvang je van ons een factuur per e-mail. Voor de cadeaukaarten die je online verkoopt, houden wij per cadeaukaart 2,50 euro in op je uitbetaling + 0,29 euro per transactie.

Dashboard.

Medewerkers en hun mogelijkheden.

In het dashboard kun je zoveel medewerkers aanmaken als je wilt. Per medewerker bepaal je wat deze wel (of juist niet) mag doen met Gifty: alleen cadeaukaarten innemen, ook uitgeven of zelfs het ontwerp van de bon aanpassen en de transacties bekijken? Jij bepaalt en ziet exact welke medewerker welke bon heeft uitgegeven en ingenomen. En gaat een medewerker weg, dan verwijder je deze eenvoudig om de toegang tot Gifty te blokkeren.

Ik wil dat mijn cadeaukaart ook bij een ander Gifty account ingenomen kan worden.

Dat kan door met elkaar samen te werken. Wissel de samenwerkingscode uit en neem elkaars cadeaukaart in. Het systeem houdt precies bij waar welke cadeaukaart wordt verkocht en ingenomen.

Ik wil een cadeaukaart van andere organisaties met een Gifty account uitgeven.

Dat kan door met elkaar samen te werken. Wissel de samenwerkingscode uit en neem elkaars cadeaukaart in. Het systeem houdt precies bij waar welke cadeaukaart wordt verkocht en ingenomen.

Ik heb meerdere vestigingen.

In het dashboard kun je jouw vestigingen beheren. Consumenten zien dan op de cadeaukaart waar jouw cadeaukaart ingeleverd kan worden. In het transactieoverzicht zie je precies waar welke cadeaukaart is ingeleverd en bij de voorraad zie je precies het aantal per vestiging.

API.

Heeft Gifty een API?

Gifty beschikt over een API (koppeling) waarmee je Gifty kunt koppelen aan jouw webshop, kassasysteem of bijvoorbeeld reserveringssysteem. Bekijk hier onze API-documentatie.

cadeaukaarten in jouw zaak verkopen.

Hoe werkt het?

Wil je jouw cadeaukaart ook in je zaak verkopen? Dat kan! Je ontvangt van ons een baliedisplay om bij de kassa te presenteren inclusief de eerste bonnen in jouw ontwerp. De cadeaukaarten zijn gedrukt op mooie, stevige kaarten op A5 formaat.

Hoe geef ik de cadeaukaart uit?

Zet een bedrag op de cadeaukaart met de Gifty app of via het Gifty-dashboard. Vermeld het bedrag (of arrangement) ook op de voorkant van de cadeaukaart en reken af met de klant. Je cadeaukaart staat nu ook direct in je transactieoverzicht vermeld.

Kan ik zelf het bedrag bepalen?

Je kunt elk gewenst bedrag op de cadeaukaart zetten. Ook kun je bijvoorbeeld een “lunch voor 2” of “1 uur hot stone massage” op de bon schrijven. In het systeem geef je het bijbehorende bedrag in.

Ik heb meerdere vestigingen

Door in het dashboard meerdere vestigingen toe te voegen wordt de voorraad per vestiging automatisch bijgehouden. Tevens zie je in het systeem waar welke cadeaukaart is uitgegeven en ingeleverd.

Wat kost een cadeaukaart?

Een cadeaukaart kost 1,50 euro per stuk. Deze bestel je in sets van 50, 100, 150, 200 of 250. Per verzending rekenen wij eenmalig verzendkosten.

Zitten er cadeau-enveloppen bij?

Gifty levert naast de cadeaukaarten ook cadeauverpakkingen. Je kunt kiezen uit 6 leuke designs of zelfs een verpakking in je eigen huisstijl. Bekijk de prijzenpagina voor de mogelijkheden.

Hoe worden mijn cadeaukaarten aangevuld?

Onder voorraad vul je zelf in of en hoeveel cadeaukaarten je automatisch aangevuld wilt hebben als je cadeaukaarten onder een bepaald minimum komen. Gifty zorgt voor het drukken en het versturen van de cadeaukaarten. Zo heb je altijd jouw cadeaukaarten op voorraad.

Hoe vaak kan ik mijn ontwerp aanpassen?

Zo vaak je wilt. Leef je maar lekker uit.

Ik heb meerdere vestigingen

Door in het dashboard meerdere vestigingen toe te voegen wordt de voorraad per vestiging automatisch bijgehouden. Tevens zie je in het systeem waar welke cadeaukaart is uitgegeven en ingeleverd.

Hoe worden mijn cadeaukaarten aangevuld?

Onder voorraad vul je in of en hoeveel cadeaukaarten je automatisch aangevuld wilt hebben onder een bepaald minimum. De cadeaukaarten worden binnen 4-5 werkdagen geleverd. Zo heb je altijd cadeaukaarten op voorraad zonder erbij stil te hoeven staan. Handig!

Geen resultaten..

Staat jouw antwoord er niet tussen? Bel ons op 085-0161620, of mail naar info@gifty.nl.

Klanten waar we trots op zijn.

Of het nu gaat om een sterrenzaak of brasserie, een kartbaan of een sauna, een webshop of een reserveringsysteem. We zijn trots op al onze klanten. Ongeacht of ze één of een paar honderd vestigingen hebben.

Je cadeaukaart
goed geregeld met Gifty

Meld je nu
gratis aan.

Liever eerst contact met een van onze medewerkers?